Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: علی‌رغم وعده مسئولان در زمان اجرای سیاست کاهش دستوری قیمت دلار که قرار بود باعث ثبات قیمت‌ها شود، مروری بر قیمت کالاهایی که برای واردات ارز دولتی گرفتند نشان از شکست کامل این سیاست دارد.

به گزارش رکنا، امروز برای ما قابل قبول نیست که هیچ کالایی به بهانه قیمت ارز افزایش یابد چرا که هر واردکننده ای که بخواهد کالا به کشور بیاورد می تواند با ثبت سفارش ارز به قیمت ۴۲۰۰ تومان دریافت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سخنان اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور است که نهم خردادماه امسال بیان شد.

از اواخر سال گذشته، قیمت دلار در بازار Store با شیبی صعودی رو به افزایش بود و روزانه بالا میرفت. این روند در سال جاری نیز ادامه داشت و هر روز رکورد جدیدی از قیمت ارز نمایان میشد. این مسئله سبب شد که از دهه آخر فروردین، دولتی‌ها تصمیم بگیرند برای کنترل قیمت دلار که آن روزها حوالی ۶ هزار تومان قدم میزد، از نسخه تکراری دهه‌های قبل استفاده و با برخورد دستوری سعی در کاهش قیمت ارز داشته باشند.

براین اساس و طبق تصمیمی که اسحاق جهانگیری اعلام کرد خرید و فروش و نگهداری دلار برای مردم جرم Crime محسوب میشد و در طرف مقابل دولت موظف بود برای نیازهای مردم از سفرهای خارجی گرفته تا واردات و... ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص دهد. ارزی که بعدها به دلار جهانگیری معروف شد.

حال پس از گذشت بیش از ۱۰۰ روز از زمان اجرای این طرح که البته با شکست مواجه شد و قیمت دلار را در بازار به مرز ۱۱ هزار تومان رساند، نگاهی به میزان موفقیت این ارز تخصیص داده شده با نرخ دولتی برای کنترل بازار و قیمت‌ها می‌تواند تاثیر این رانت ۱۸ میلیارد دلاری بر بازار را بیشتر نشان دهد.

جدول زیر مقایسه‌ای است میان قیمت کالاهای وارداتی پرفروش هر گروه کالایی که در زندگی مردم مستقیما نقش دارد و دولت برای ثابت نگه‌داشتن آن‌ها ارز یارانه ای اختصاص داد.

 

ردیف

نوع کالا

قیمت ابتدایی

(تومان)

قیمت فعلی

(تومان)

میزان افزایش

(درصد)

۱

اتو برقی

۳۶۵.۰۰۰

۸۹۰.۰۰۰

۱۴۴%

۲

اتو پرسی

۶۲۰.۰۰۰

۱.۰۰۰.۰۰۰

۶۲%

۳

آب سردکن

۷۸۰.۰۰۰

۱.۴۶۰.۰۰۰

۸۸%

۴

آسیاب و مخلوط کن

۸۰.۰۰۰

۲۱۰.۰۰۰

۱۶۳%

۵

بخار شور

۲.۲۵۰.۰۰۰

۴.۹۸۰.۰۰۰

۱۲۲%

۶

برنج

۵.۰۰۰

۸.۰۵۰

۶۱%

۷

پکیج دومنظوره

۳۰۰.۰۰۰

۴۹۰.۰۰۰

۶۴%

۸

تایر خودرو

۳۹۰.۰۰۰

۵۱۰.۰۰۰

۳۱%

۹

 

تبلت

۴.۲۰۰.۰۰۰

۸.۴۰۰.۰۰۰

۱۰۰%

۱۰

تخم مرغ

۱۴.۴۰۰

۱۹.۵۰۰

۳۶%

۱۱

تلویزیون

۳.۲۰۰.۰۰۰

۵.۷۶۵.۰۰۰

۸۱%

۱۲

جاروبرقی

۱.۲۳۰.۰۰۰

۲.۶۹۸.۰۰۰

۱۲۰%

۱۳

چای

۲۴.۰۰۰

۲۸.۴۰۰

۱۹%

۱۴

قهوه‌ ‌ساز

۳۴۰.۰۰۰

۹۷۰.۰۰۰

۱۸۵%

۱۵

چرخ خیاطی

۶۵۰.۰۰۰

۱.۳۰۰.۰۰۰

۱۰۰%

۱۶

توستر

۵۰۰.۰۰۰

۸۵۵.۰۰۰

۷۱%

۱۷

کارواش خانگی

۵۷۵.۰۰۰

۹۰۰.۰۰۰

۵۷%

۱۸

روغن

۵.۰۰۰

۵.۷۵۰

۱۵%

۱۹

ریش تراش

۳۶۰.۰۰۰

۶۳۵.۰۰۰

۷۷%

۲۰

سشوار

۴۳۰.۰۰۰

۸۰۰.۰۰۰

۸۶%

۲۱

صفحه  کلید کامپیوتر

۳۰.۰۰۰

۹۸.۰۰۰

۲۲۷%

۲۲

عدس

۶.۰۰۰

۷.۵۰۰

۲۵%

۲۳

اجاق گاز

۸۸۰.۰۰۰

۱.۴۴۰.۰۰۰

۶۴%

۲۴

فریزر

۱.۸۴۰.۰۰۰

۳.۵۵۰.۰۰۰

۹۳%

۲۵

کاغذ آ۴

۲۰.۷۰۰

۴۵.۰۰۰

۱۱۷%

۲۶

کاغذ گلاسه

۲۵.۰۰۰

۷۵.۰۰۰

۲۰۰%

۲۷

مقوا

۱۵۵.۰۰۰

۳۴۰.۰۰۰

۱۲۰%

۲۸

 

کامپیوتر

۳.۲۹۰.۰۰۰

۶.۵۹۰.۰۰۰

۱۰۰%

۲۹

کره

۳۵.۰۰۰

۴۵.۰۰۰

۲۹%

۳۰

کولر گازی

۵.۵۰۰.۰۰۰

۱۰.۰۰۰.۰۰۰

۸۲%

۳۱

گوشت

۴۵.۰۰۰

۶۰.۰۰۰

۳۳%

۳۲

تلفن همراه

۴.۰۰۰.۰۰۰

۹.۱۰۰.۰۰۰

۱۲۸%

۳۳

لپ تاپ

۱.۳۵۰.۰۰۰

۲.۹۵۰.۰۰۰

۱۱۹%

۳۴

لپه

۱۱.۲۵۰

۱۱.۷۰۰

۴%

۳۵

لوبیا

۶.۴۵۰

۱۲.۸۰۰

۹۹%

۳۶

خشک کن لباس

۱.۶۸۰.۰۰۰

۳.۲۸۰.۰۰۰

۹۵%

۳۷

ماشین ظرفشویی

۲.۶۹۰.۰۰۰

۸.۷۶۰.۰۰۰

۲۲۶%

۳۸

ماشین لباسشویی

۳.۰۰۰.۰۰۰

۶.۱۰۰.۰۰۰

۱۰۴%

۳۹

مایکرویو

۵۱۹.۰۰۰

۱.۰۹۵.۰۰۰

۱۱۱%

۴۰

موز

۶.۷۰۰

۷.۸۰۰

۱۶%

۴۱

ماوس کامپیوتر

۸۰.۰۰۰

۱۵۰.۰۰۰

۸۸%

۴۲

نخود

۱۰.۲۰۰

۱۱.۰۰۰

۸%

۴۳

هود آشپزخانه

۹۰۰.۰۰۰

۱.۴۰۰.۰۰۰

۵۶%

۴۴

یخچال

۵۵۰.۰۰۰

۱.۰۴۰.۰۰۰

۹۰%

۴۵

یخچال فریزر

۹.۰۰۰.۰۰۰

۱۷.۹۵۰.۰۰۰

۹۹.۵%

آنچه از این جدول مشاهده میشود این است که علی‌رغم وعده‌های پرتکرار مسئولان که با پرداخت ارز یارانه ای قیمت کالاها و مایحتاج مردم تغییر نمی‌کند، نه تنها قیمت‌ها به شکل افسارگسیخته‌ای زیاد شد بلکه حجم زیادی از منابع ارزی کشور و پول مردم که بابت یارانه در اختیار واردکنندگان قرار گرفته بود نیز از بین رفت.

از سوی دیگر، نکته جالب نیز این است که دولتی‌ها علاقه شدیدی به نشان دادن تورم کشور بطور تک‌رقمی دارند چراکه علی‌رغم این حجم از افزایش شدید قیمت‌ها، همچنان در آمار رسمی نرخ تورم در محدوده تک‌رقمی قدم میزند که این مسئله نیز علاوه بر اینکه مسئولان اجرایی را که ظاهرا از وضعیت زندگی مردم خبر چندانی ندارند در تصمیم‌گیری دچار خطای محاسباتی می‌کند بلکه عصبانیت مردم از این شیوه فریب را نیز به همراه دارد.

شیوه رانت‌زای پخش ارز دولتی و همچنین پیش فروش سکه طی مدت اخیر انتقادات بسیاری را از سوی دلسوزان به همراه داشت که بنابراین نیاز است رئیس‌کل سابق بانک مرکزی و همچنین افرادی که در این تصمیم ذی‌نفوذ بودند، محاکمه و در دادگاه در خصوص این حجم عظیم اتلاف منابع پاسخگو باشد.

منبع: مشرق

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه قیمت ارز قیمت دلار بازار Store قیمت دلار جرم Crime موفقیت تورم کالاهای اساسی واردات مردم خنده عکس ایران تهران فیلم دختر فوتبالیست عجیب روزنامه مشهور پدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۴۱۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تورم جهانی بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶

پیش‌بینی می‌شود تورم جهانی پس از رسیدن به اوج ۸.۷ درصدی در سال ۲۰۲۲ به ۵.۹ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش پیدا کند و تا سال ۲۰۲۶ به ۳.۷ درصد برسد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، نرخ تورم جهانی به‌تدریج در حال کاهش، اما این کاهش کند بوده است. سوال این است که آیا تورم به اندازه کافی کاهش پیدا می‌کند تا سیاست‌های پولی را تسهیل کند یا خیر. فدرال رزرو تاکنون نرخ‌ها را به مدت ۹ ماه در میان تورم اصلی قوی‌تر از حد انتظار نگه داشته است که این اقدام قیمت‌های نوسان انرژی و مواد غذایی را حذف نمی‌کند.

با این حال با نگاهی بیشتر به آینده، پیش‌بینی‌های تورم صندوق بین‌المللی پول (IMF) نشان می‌دهد که با کاهش فشار قیمت‌ها، تورم کاهش پیدا می‌کند، اما مسیر کاهش تورم خالی از ریسک‌های ناشناخته نیست.

چشم‌انداز تورم صندوق بین‌المللی پول

طبق آخرین پیش‌بینی‌های صندوق بین‌المللی پول برای نرخ تورم جهانی تا سال ۲۰۲۶، تورم جهانی پس از رسیدن به اوج ۸.۷ درصدی در سال ۲۰۲۲ به ۵.۹ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش پیدا خواهد کرد. این امر نشان‌دهنده روندهای تورم امیدوارکننده در میان رشد انعطاف‌پذیر جهانی است.

در حالی که تورم تا حد زیادی به دلیل کاهش قیمت انرژی و کالاها کاهش پیدا کرده است، تورم بالای مداوم خدمات چالش‌هایی را برای کاهش فشار قیمت‌ها ایجاد می‌کند. علاوه بر این، صندوق بین‌المللی پول خطر بالقوه تشدید درگیری در خاورمیانه را برجسته می‌کند که می‌تواند به شوک‌های قیمت انرژی و هزینه‌های حمل‌ونقل بالاتر منجر شود.

این تحولات می‌تواند بر سناریوهای تورم تأثیر منفی بگذارد و بانک‌های مرکزی را به اتخاذ سیاست‌های پولی سخت‌تر ترغیب کند. به‌طور کلی پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۲۶، تورم جهانی به ۳.۷ درصد کاهش داشته باشد که به‌طور قابل توجهی بالاتر از هدف دو درصدی تعیین‌شده توسط چندین اقتصاد بزرگ است. از سوی دیگر در این سال می‌توان شاهد واگرایی در مسیر تورم بین اقتصادهای پیشرفته و نوظهور بود.

در حالی که پیش‌بینی می‌شود کشورهای ثروتمند تا سال ۲۰۲۶ نرخ تورم را نزدیک‌تر به هدف دو درصدی ببینند، پیش‌بینی می‌شود که نرخ تورم در اقتصادهای نوظهور به ۴.۹ درصد برسد که به میانگین‌های قبل از همه‌گیری نزدیک‌تر خواهد شد.

کد خبر 750447

دیگر خبرها

  • ذخیره‌سازی ۱۵۰۰ تن مرغ منجمد در لرستان
  • ذخیره سازی ۱۵۲۰ تن گوشت و مرغ منجمد در لرستان
  • پیش‌بینی تورم جهانی بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/ جدول
  • تورم ترکیه چقدر است؟
  • رتبه نهم، پرمشتری‌ترین جایگاه جدول لیگ
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • کنایه روحانی به رئیسی: گفتند اینها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم